Solfrid Gavang

Artists

Solfrid Gavang

Singer and Actor / Sanger og Skuespiller

Solfrid startet sin karriere som sanger allerede da hun var 13 år ved å synge i NRK i husker du programmet med Odd Grythe. Dette var i 1979. Grunnen til at hun fikk opptre, var at hun året før vant en lokal talentkonkurranse i hjemby Narvik.

Fra 1982-83 gikk Solfrid på folkehøyskole med sang og drama som hovedfag.

I 1985 ga hun ut sin første kassett, som senere er utgitt under navnet En Sang For Fred på RAM Recordings label.

I 1990 satt hun opp musikkspillet Ungen basert på Oscar Braathens roman. De kalte seg for Folketeateret. Solfrid spilte hovedrollen, fabrikkjenta Milja.

I 1992 var Solfrid med i Annie i Telemark Amatørteaterlag. Hun hadde rollen Grace Farrel i denne musikalen.

I 1993 tok hun utdannelse innen TV og Media på TV-Skolen i Oslo.

I 1996 tok Solfrid initiativ til en konsert i Ibsenhuset i Skien til inntekt for kreftsaken, og fikk en rekke kjente artister til å stille opp gratis. For å nevne noen: Bjøro Håland, Hanne Krogh, Bettan, Merethe Trøan, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal, Jannecke Øinæs og mange flere. Konserten ble en stor suksess, og de fikk inn ca. 100.000,- til radiumhospitalets arbeid.

I 2005 kom Solfrids andre utgivelse, La Oss Samle Alle Stjernene på CD. Denne er også ute digitalt på RAM Recordings.

I 2012 utga Solfrid en singel med Nordnorsk Julesalme, og i 2013 kom albumet Lengsel ut digitalt.

I 2014 kom Solfrids fjerde album, Mitt Hjerte Er Ditt. Hun har hatt stor suksess med dette albumet, og ble kåret til ukas artist i NRK Nordland for dette våren 2014.

Julen 2014 hadde Solfrid stor suksess med låta Christmas Lullaby, som ble en hit på forskjellige radiostasjoner. Grunnen var at hun og samboer Robert Alan Morley sang inn alle korstemmene selv og dubbet hver stemme 8 ganger i studio! Dette ble lagt merke til av pressen, og det ble en suksess, men eget innlegg på NRK’s nettsider m.m.

Solfrid jobber for tiden med sitt femte album, som blir et rent salmealbum, og hun jobber i tillegg med å planlegge konserter og turneer i kirker over hele landet. Hun jobber også med en barnemusikal og dubber tegnefilm. (Våren 2015) – Det kommer oppdateringer etter hvert.

Hjemmeside: www.solfridgavang.com